Zajednicki master programi u sklopu programa Erazmus+

Evropska komisija je u drugoj polovini decembra 2013. godine objavila prve konkurse i na svom sajtu predstavila Vodic za konkurisanje za program Erazmus+.

Jedna od mogucnosti za konkurisanje jesu Zajednicki master programi u sklopu kljucne aktivnosti 1.

U njima mogu da ucestvuju visokoskolske institucije iz najmanje trirazlicite programske zemlje, od kojih jedna podnosi prijavu ispred konzorcijuma.

Visokoskolske i druge vrste institucija iz Srbije mogu biti dodatni partneri u projektima (Srbija je trenutno partnerska zemlja).

Prijave se podnose Izvrsnoj agenciji (EACEA) do 27. marta 2014. godine u 12 casova po briselskom vremenu, a finansirani projekti pocinju da se sprovode izmedju 1. avgusta i 31. oktobra iste godine.

Grantovi za ove projekte su izmedju dva i tri miliona evra. Najveci deo granta se koristi za finansiranje studentskih stipendija. Najmanje 75% stipendija za Zajednicke master programe bice namenjeno kandidatima iz partnerskih zemalja. Stipendije koje se dodeljuju studentima pokrivace citav period trajanja master programa.

Molimo Vas da detaljnije informacije o ovoj vrsti projekata programa Erazmus+, uslovima za ucesce pojedinih zemalja i njihovih institucija i uslovima podnosenja prijava potrazite u Vodicu za program Erazmus+, koji se moze preuzeti na zvanicnom sajtu programa na sledecem linku:

http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/index_en.htm

Srdacan pozdrav,

Fondacija Tempus-Tempus kancelarija u Srbiji

Background Image

Header Color

:

Content Color

: